Restoring ๐Ÿ‹ lemongrass plants ๐ŸŒฑย 

The lemongrass restoration project started with a cluster of husky, root-bound and undernourished plants. First, I pruned them making sure to clip all the dead or drying leaves ๐Ÿƒ and stray strands around the roots, which looked like a ball of tangled thread. The sweet lemon aroma was encouragement especially as the sharp leaves grazed my arms while trimming the plants.
Eventually, after a day of rain and pruning, the leaves became greener and more vibrant. One by one, they’re being transplanted into pots so there’s enough space for them to grow. The roots need to acclimatize to a new and larger home. In a few days, I can see a big difference already and giving thanks for not giving up on them.
Some are planted directly in the earth in moderate sunlight. Lemongrass adds a refreshing aroma to any area it’s in, and the leaves make a delicious and healthy tea and addition to homemade hair oil mix.
Thankful for perseverance. I almost gave up on these, when I saw the condition they were in and how many plants required immediate attention. With each step and each day, they responded to care and a new environment.

Restoring lemongrass plants

 

Posted by

Indra is a writer, singer and homecook from Barbados, who started a blog that now reaches 85 destinations. Joyful Life|Creative Calling shares content management steps, refreshment reminders and interviews. You'll see posts & vlogs to encourage you if you're called to reset the quality, pace and volume of your life for the better. As a teen, she almost gave up on life. Now as a woman saved by grace, she lives with purpose, writing, editing and recording or enjoying the kitchen and garden. Feel free to join the journey and click subscribe, for firsthand updates on new posts, guest features, tropical vlogs and encouragement along the way.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.